Management de Proiect – cei șapte pași care asigură succesul

Strategia de Management de Proiect ține cont de abilitățile oamenilor implicați, de identificarea resurselor, dar și de viziunea managerului.

Pe lângă plan trebuie să adăugăm managerul de proiect și viziunea acestuia, alături de calitățile sale de leader. Cel mai important este ca toți cei implicați în proiect să își dorească să îl urmeze.

Într-un secol al continuei mișcări, există o rețetă pentru un Management de proiect de succes?

Rodney Overton propune o listă cu șapte pași care, dacă sunt implementați, asigură succesul proiectului vostru:

  • Construiește relații interpersonale de durată. Toți cei care sunt implicați în proiect vor aprecia dacă dai dovadă de compasiune, spirit de echipă, respect și atenție.
  • Comunică eficient atât în persoană, cât și prin e-mail sau telefon. Ascultarea activă și feedback-ul eficient sunt cele două caracteristici de bază ale unui manager de succes.
  • Construiește echipa și dă-le oamenilor ocazia să interacționeze pe diferite task-uri, astfel încât aceștia să se obișnuiască repede cu diferite stiluri de lucru.
  • Înțelege obiectivele financiare și stabilește rapoarte care să îți permit să gestionezi eficient acest aspect.
  • Construiește un mediu organizațional caracterizat prin recunoașterea efortului și motivează-ți angajații să lucreze pentru binele comun.
  • Nu uita că tu ești exemplul lor, dar nu le minimiza aportul atunci când aceștia se afirmă prin idei inovatoare.
  • Ajută-ți angajații să crească și dezvoltă-le skill-uri noi în cadrul mediului organizațional.

Când faci Management de Proiect ai nevoie de un plan. Fără un plan, șansele de reușită sunt mici, iar opțiunile de redresare pe parcurs pot fi și mai mici. Identifică obiectivul și stabilește-ți cel mai bun plac de atac. În ceea ce privește resursele – ține cont de abilitățile oamenilor implicați în proiect.

Citește și: Conflictul în Managementul de Proiect

Ai planul? Dacă da, atunci acesta este momentul în care trebuie să organizezi. Ai un plan de rezervă? Știe toată lumea ce are de făcut? Comunică-le celor implicați viziunea ta și asigură-te că fiecare a înțeles impactul acțiunilor sale. Nu în ultimul rând, tine lucrurile sub control.

One thought on “Management de Proiect – cei șapte pași care asigură succesul

  1. Pingback: Management prin proiecte – strategia viitorului | Blog UPWAY Consulting Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − doi =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>